Music Mentor | Lisette – ‘Mine’
336
post-template-default,single,single-post,postid-336,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Lisette – ‘Mine’

Lisette – ‘Mine’

Josephine heeft het talent om het beste in mij naar boven te halen als muzikant, ook al voel ik mij geen zangeres. Zangles met Josephine betekent: samen muziek maken. En dat terwijl ik helemaal geen noten kan lezen! Josephine staat open voor eerlijke feedback en denkt graag met je mee. Ze krijgt het tijdens mijn lessen altijd voor elkaar om het beste uit mijzelf te halen waardoor ik met een glimlach terug naar huis ga.

Toen ik net les van Josephine kreeg vond ik het heel spannend om voor haar te zingen en zong ik soms uit de maat. Josephine kende daarvoor altijd wel een goede (fysieke) stemoefening zodat ik me beter op mijn gemak voel en de muziek beter aanvoelde.

Na enkele cursusblokken koos ik het nummer Valerie door Amy Winehouse. Dit nummer paste bij mijn stem maar ik was nog altijd een beetje onzeker over mijn zangkwaliteiten. Josephine vroeg me toen om zelf de melodie aan te geven waarop zij zou volgen met de gitaar. Het nummer klonk toen harmonieuzer dan daarvoor. Het nummer ging toen zo goed dat ik na enkele weken optrad op een cursistenavond. Die avond hebben we echt samen muziek staan maken. Geweldig!

Toen Josephine me vroeg om een nieuw nummer te kiezen koos ik voor Mine van Beyoncé en Drake. Het nummer is zo complex door piano, toffe elektro beats, zang en rap, dat we het begrijpelijker moesten maken. Ik wilde zelf ook aan de slag met instrumenten maar ik vond het ontzettend moeilijk om daarbij te zingen.

Om te analyseren hoe de tekst en het ritmische patroon samenvielen, ontwikkelde we samen een manier waarop mijn linker en rechter hersenhelft eindelijk konden ‘samenwerken’ waardoor ik dus muziek kon maken én tegelijk kon zingen. Dit leidde tot een hele intensieve en creatieve samenwerking met Josephine waarbij ik mijn eigen melodie bedacht voor het refrein en uiteindelijk mezelf begeleide op de piano met daarnaast Josephine op de gitaar. Zo maakte ik mijn eigen nummer.